De første dagene i ny «verden»

Vår nye hverdag. 

Iben gjør seg klar for tur, dette er vårt nye kjøretøy. Elektrisk scooter, den har jeg leid for 27 kroner dagen i 3 måneder. Da kommer vi oss overalt i Auroville. Alle kjører sykler eller scootere her da det er for varmt å gå over lengre avstander. Vi bruker 5 min fra leiligheten til Skolen hennes.

Jeg er sliten til tider  Jeg må passe på at Iben har det best mulig hele tiden å venne hun til dette. Hun fikk ganske kultursjokk. Det er ikke å komme bort fra at det er en mental utfordring de første dagene med å tilpasse seg nye vaner å ta inn alle inntrykk . Mye nytt for meg å, men da jeg har vært i India før så visste jeg litt hva jeg gikk til. Nå kan jeg slappe av mer når jeg ser at Iben er over den utfordringen. Så nå har jeg tid til nytt innlegg 🙂

Torsdagen fikk jeg alt det praktiske unngjort, mens Iben var på skolen. Som simkort med nytt nummer, jeg fikk leid meg scooter, og fikset meg Aurocard.

Iben er veldig glad i dyr. Så hun setter pris på alle kuene.

Badeplassen vår.

Da vi skal gå forsiktig frem tok vi en lang helg og hadde noen rolige dager sammen, der vi utforsket nærområdet , badet mye i basseng og stranden. Det ble noen koselige dager.

På mandag var hun klar for å starte fullt opp på skolen.Når jeg kom for å ha møte med lærerne og de andre ny kommer familiene, hadde hun funnet plassen sin så hadde funnet seg to venniner.

Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med de nye familiene, da det er forskjellige kulturer å dette er mennesker som har mye å dele.

En familie kommer fra Brasil, så jeg tenkte å spørre om mulighetene til de ville lære meg mer portugisisk.

På ettermiddagene har de forskjellige kurs, og Iben har meldt seg på svømming, teater og film på onsdager.

På Torsdag starter jeg opp for å hjelpe til på skolekjøkkenet. 

Til min store glede møter jeg likesinnede her som tror på det samme som meg, at mat og psyke henger sammen. Så her har man klare regler på hva barn skal spise på skoletid. 

Her er det veldig enkelt å leve sunt, butikken bugner av naturlige ting, naturlige såper, sjampoer, kremer osv.

Kombucha i mange forskjellige smaker, Kimsi og surdeigsbrød. Mye som er bra for tarmbakteriene.

Hadde noen sagt for meg for tre år siden at jeg skulle være en av de som brydde  meg om sånne ting , hadde jeg ikke trodd det, men mer og mer jeg har satt meg inn i naturlig helsekunnskap jo mer gode vaner har jeg lagt til meg.

Nå blir det spennende å se om Iben for det bedre med seg selv når hun legger om kosten.

Jeg har alltid lagd mat fra bunnen av hjemme, og prøvd å gi henne minst mulig sukker. 

Vi har lagd sjokolade i sammen, av rå kakao, dadler og kokosolje blant annet, men så kommer hun ut så blir det blir det å gå i butikken etter skolen å kjøpe seg noe “godt”

På skolen var det sukker, skulle de ha filmdag, ble de oppfordret til å ta med noe “godt” som da var sjokolade eller annet snop.

At man spiser sukker i gang i blant gjør jo ikke noe, men barn i dag spiser sukker omtrent hver eneste dag.

Dette slipper vi her, så jeg gleder meg til å se om det blir resultater på Iben sine utfordringer.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *