Hva må til?

Prosessen for å starte et liv i Auroville.

Det er alt for lenge siden jeg har skrevet her nå. Det har skjedd veldig mye Vi har fått oss ny leilighet med 2 soverom, standard er ikke veldig høy, men for å være i startfasen i Auroville Så er den ganske bra.

Jeg har blitt spurt om å fortelle om prosessen for å komme hit  til Auroville, så da gjør jeg det.

 Først måtte jeg sjekke passene våres, iben sitt hadde gyldig 3 år til så hun trengte ikke nytt, da jeg hadde kun 10 måneder igjen måtte jeg fornye mitt. Da Drammen hadde over 6 måneder ventetid sjekket jeg passkontoret på Grønland i Oslo og der  fikk jeg time dagen etter. Så jeg tok den

Jeg begynte prosessen i februar 2023 Jeg begynte å lese og undersøke  om folk som har vært her før meg.

Så utforsket jeg de forskjellige skole mulighetene til datteren min.  (iben) Jeg skrev inn til skolekontoret som har oversikt over alle skoler  her i Auroville.

Jeg skrev en mail der jeg fortalte om datteren min sine utfordringer, da jeg ble henvist til TLC. Teaching Learning Creativity. Jeg fikk satt opp et videomøte med dem som jeg hadde sammen  med Iben.Der vi hilste på par av dem som jobbet der, Der ble vi  fortalt om hva  skolen handler om og hva de kunne tilby.Det er en skole som fokuserer mer på å bli kjent med seg selv, og å ta ansvar for egen læring. Montessori konsept.

Vi ble fortalt at det var  lurt å komme minst tre uker før skolestart da det var en stor mental utfordring å komme hit, spesielt for oss  fra Europa. Noe som stemte. Da prosessen tok så lang tid rakk vi dessverre ikke å  komme oss hit før etter en måned etter skolestart. Skolen startet 9 juli, vi kom oss ned 16 august.

Vi måtte få tilsendt et brev fra Savi i Auroville med bekreftelse på at jeg skulle starte som frivillig og datteren min på skolen. I tillegg til bosted første måneden.  Da de  ikke stresser på noen  som helst måte her i Auroville, tok det opp til flere dager å få svar fra de forskjellige distansene. Jeg hadde alt klart i april  for å få brevet og først i juli kom brevet. Vi fikk det med feed express. Det ble sendt fra Auroville på en fredag for å var på døren min på mandagen etter så det gikk fort.

Det var mye å ordne i mellomtiden, det var å avslutte jobbene mine, og beregne riktig  tid med tre  måneders oppsigelsestid. Jobben på skolen  var ganske grei for da visste jeg ikke rakk å jobbe mer i tanke på at det var skolestart i august.

Jeg leide ut leiligheten min fra 1.juli da vi forventet avreise i juli, vi fikk bo oss en venninne så lenge men lite viste jeg da at de dagene skulle bli til uker. Så jeg var veldig klar for å dra uten jobb og fast bosted.

Verre var det med barne/avlastningsboligen. Jeg fikk til å si  opp så jeg var klar til avreise i juli da det ikke ble avreise før i august var det litt synd jeg ikke fikk jobbet litt mer da ventetiden ble veldig  lang.

Så var det å leie ut leiligheten. Jeg ringte banken og fikk fritak på lånet, så jeg betaler kun rente dette året. Jeg hadde noen visninger og jeg leide ut leiligheten til en hyggelig familie som jeg fikk god følelse på. Noe jeg har hatt god grunn til hittil. Jeg har valgt å bruke husleie.no etter anbefaling av kollega. 200 kroner i mnd, med forsikringer, de tar seg av husleie og depositum.

Jeg valgte å beholde en bod  nede i kjelleren. Det er hele det materialistiske livet mitt i Norge nå.

Leiligheten ble leid ut noe møblert, men jeg valgte å gi bort sengen og noe har venninna mi tatt vare på. Jeg så det som en mulighet til å begynne på nytt når jeg er tilbake i Norge. Nå har så mange gjenstander og møbler fulgt meg siden jeg flyttet hjemmefra, så dette var en gyllen mulighet til å fornye seg.

Boden i kjelleren! Når jeg var helt ferdig var det ting helt frem til døra.

Jeg vakum pakket mest mulig, dyner,puter og vinterklær.

Vi var fire nye familier som kom i år som hadde barn som skulle begynne på TLC, en ting er vi enige om, det var en lang prosess så man må virkelig  ha lyst til å komme hit. Det var tre  familier som skulle begynne på TLC-skolen som hoppet av og ga opp.

Så når jeg endelig fikk brevet fra Savi var det rett inn til Oslo til ambassaden, der fikk jeg beskjed om at de ikke ordnet visum lenger så jeg måtte til Grønland  noe jeg ikke rakk før stengetid så jeg måtte dra inn til Oslo igjen dagen etter. 

De sa en uke eller to så skulle det være klart, når det tikket inn melding fra visumkontoret syv dager etter ble jeg så glad for da trodde jeg det var klart til henting, men det var melding om at de var registrert inne oss ambassaden så  det gikk åtte dager til før det ble klart, da var jeg veldig rask med å hente de å bestilte flybilletter dagen etter.

Det ble Qatar med mellomlanding i Qatar og fly videre med Indian Go videre til Chennai. 

Der hadde vi forhåndsbestilt taxi til Auroville. Turen tok  3 timer og kostet ca 300  kroner.

Når vi kom frem , ble vi hentet av ei som heter Maya som vi pratet med ett halvt år tidligere på video chat i forbindelse med skolen til Iben. Hun tok oss med ut  for å spise, hørte med  Iben om  interessene hennes

Her er kortet mitt

Da for jeg 20% rabatt på Guset house. Noen steder kan man bo gratis. Avslag på spisesteder, diverse aktiviteter

De fleste aktiviteter er gratis her, som kino, meditasjons grupper, yoga, danse klasser, kokkekurs osv. Noen tar fortsatt betalt, da er det kjekt med kortet.

Nå etter en måned har vi funnet en ny leilighet som er billigere å har to soverom, gjestehuset er i hagen til en hyggelig indisk familie som har en datter på 12 år. Så Iben og hun har funnet tonen å henger i sammen, så Iben er storfornøyd med å få henne som nabo.

Nå skal vi snart ta avgjørelse på om vi vil bli real Aurovillien.  Vi  blir spurt etter 3 måneder. Da får vi nykommer, leilighet, nummer å bruke i restauranter og butikker og halv pris på skole og diverse. Da får vi to mentorer en som vi velger selv og en Savi velger til oss. De vil hjelpe oss å bli kjent her.  Noe jeg allerede føler vi har, Siv den andre norske dama her er som en mentor for oss allerede.

Da det er en community betaler vi verken for homeopati eller terapi, men vi kan velge å donere eller går det i å hjelpe hverandre. Gi og Ta.

Vi har det bra, Iben har begynt å følge seg til rette. Hun har fått flere venner og startet på jiu-jitsu, noe hun trives med.

Vi har vært på kino i Pondy, (Nabo byen)en topp moderne kino og vi har vært på bambus tur.

Noe som jeg syntes er veldig artig her er alle menneske jeg møter å de er så spennende men mange fine historier.

Så dukker det opp nye steder her hele tiden bak den ene skogen etter den andre. Folk som har vært her i ti år oppdager fortsatt nye gårder og andre steder.

Vi har fått oss en liten valp som har fått navnet Fenris. Vi hentet han fra Dog-shelter, han er nå 8 uker gammel.

Han er med stort sett overalt. Her er han med på bambustur.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *